minusta

Blogi tulostuspalveluista yrityksen markkinointi tarpeisiin Painotuotteet ovat tärkeä osa mainontaa ja markkinointia myös digiaikana. Printtituotteita on paljon erilaisia pieniin ja suuriin tarpeisiin. Myös pienien erien tilaaminen kannattavasti on mahdollista nykyisen digitaalisen printtaustekniikan ansiosta. Ammattimaisesti suunnitellut ja painatetut materiaalit ovat myös kannattava investointi ja kaikkien printtituotteiden suunnitteluun kannattaa käyttää suunnittelupalvelua parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Messuilla ja myymälässä toimivat hyvin muun muassa bannerit ja roll-upit. Roll-Up on kannettava kuvateline, joka sopii esimerkiksi taustaseinäksi mesuille ja sen saa kätevästi kuljetuksen ajaksi kokoon ja nopeasti koottua käyttöön. Painotuotteista myös muun muassa kuvaseinä, messupöytä, mainosbannerit ja mainostelineet ovat hyviä keinoja näkyvyyden saamiseen paikoissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Tervetuloa printtituotteista ja niiden suunnittelusta kertovan blogin pariin lukemaan ja mielellään myös kommentoimaan ja omia vinkkejä ja kokemuksia jakamaan. Toivottavasti löydät hyödyllisiä vinkkejä yrityksesi markkinointimateriaalien suunnitteluun.

Haku

Kategoriat

arkisto

tag

Kun mietinnässä on sopivat tarraetiketit, ota nämä asiat huomioon

Etiketit ovat olennainen osa tuotetta, sillä ne auttavat herättämään asiakkaan huomion sekä kertomaan tuotteesta ja sen käytöstä. Hyvällä etiketillä on paljon vaikutusta myyntiin ja brändäykseen. Tarraetiketit ovat laajalti käytössä elintarvike- ja juomateollisuudesta, kosmetiikka- ja lääketeollisuuteen. Harkiten valitut materiaalit ja korkealuokkainen painojälki tukevat pakkauksesi ulkoasua ja ilmettä. Tässä blogitekstissä käymme läpi miten valita tuotteeseesi sopiva etiketti. Yksi tärkeimmistä seikoista tuotetarroja luotaessa on oikean materiaalin valinta. Tämä on tärkeää kahdesta syystä. Sillä varmasti haluat, että etiketti pysyy kiinni tuotepakkauksessa. Toisekseen etiketin pitäisi pystyä antamaan haluttu ulkoasu ja tunnelma ja välittämään suunniteltu viesti.

Aloita pohtimalla millaiseen materiaaliin tarraetiketit kiinnitetään

Tuotepakkauksen materiaalilla on suuri merkitys oikean etikettimateriaalin valinnassa. Etikettimateriaalit ja liimat reagoivat erilaisilla tavoilla eri tuotemateriaalien pintojen kanssa. Pahvi- tai päällystämätön paperipakkaus on helpoin, sillä mikä tahansa paperitarra, jossa on pysyvä liima, toimii hyvin. Päällystetyllä paperilla on sen sijaan vahamainen ja liukas pinta. Muoviset pinnat vaativat lisähuomiota, niihin sopii parhaiten polypropeenietiketit. Kosmetiikkatuotteisiin suositellaan polypropeenilaminoituja tuotetarroja. Tarraetiketit voidaan kiinnittää kahdella tavalla - käsin tai koneellisesti. Oikean etikettimateriaalin valitseminen riippuu siitä, mitä keinoa käytät niiden kiinnitykseen. Käsin kiinnitettävien etikettien tulisi olla helposti kiinnitettäviä, kuten paperia. Läpinäkyvän etiketin kiinnittäminen on kuitenkin hieman vaativampaa, sillä on tärkeää, ettei siihen muodostu kuplia. Haluat myös, että vaivalla suunniteltu etiketti näkyy ja on helposti luettavissa pakkauksen kyljestä. Jos etiketti sulautuu pakkauksen väriin, sitä on vaikea lukea. Etikettimateriaalin ja tuotesäiliön on oltava väriltään erottuvia. Jos tuotepakkaus on läpinäkyvä tai läpikuultava, kirkas etiketti on erinomainen valinta.  

Mieti etiketin koko elinkaarta

Pohdi etiketin valinnassa tuotteen elinkaarta ja käyttötarkoitusta. Mieti millaisissa olosuhteissa tuotetta yleensä säilytetään, esimerkiksi kynttiläpurkkiin riittää paperinen etiketti mutta shampoopurkkeja säilytetään suihkussa, joten niiden etiketin tulisi olla vedenkestävä. Paperiset etiketit ovat kaikkein yksinkertaisimpia ja edullisimpia etikettejä, joita käytetään puhtaissa, lämpimissä ja kuivissa ympäristöissä. Laminoitua etikettiä suositellaan kylmiin, jäähdytettyihin tai pakastettuihin ympäristöihin. Polyesteriä käytetään eniten korkeissa lämpötiloissa, koska se kestää kuumuutta. Tarraetiketit tuotteen käyttötarkoituksen mukaan suunnittelee esimerkiksi Auraprint Oy.

tag: